2023-05-06
今日去咗太古AEON行街,行到差不多到晚饭时间,又唔想行咁远,见到AEON里面有间西餐厅,门面又有啲少女心,餐牌有唔少扒类选择,就试吓啦!由于太肚饿嘅缘故,见到salad bar几吸引,加咗$38 试埋semi buffet, 而主菜我就拣咗M7和牛Rumcap白甘笋薯蓉配风干烟肉露荀卷。等主菜上桌之前,去Salad bar拎咗啲小食,有汤类、炸物、沙律、cold cut、意粉同甜品,最开心有炸芋泥球,麦乐鸡脆口好味,磨茹汤清甜不腻。期待嘅和牛终于到喇!要5成熟,外面煎得带点焦香,一刀切开内见粉红色,肉汁溢出有油花,食到停唔到口。伴碟嘅薯蓉同平时食嘅好唔同,相信是混入了白甘荀,减低油腻感。煎过嘅风干烟肉夹住鲜嫩嘅露荀一齐食,好夹!最后血拼甜品,钟意small bite甜品, 可以试多啲款呢!食完今晚嘅晚饭真系令人元气满满呢!