宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2024-11-05 150 浏览
上次同朋友嚟呢度食咗晚餐之后就爱上咗呢度嘅美食,尤其系以下几样菜,更加令我深深爱上。👉🏻冲绳风炒猪肉面筋👈🏻香味扑鼻嘅猪肉炒面筋,面筋口感柔软而且有弹性,薄切猪肉又炒得够香,令到面筋非常入味,充满猪肉嘅香味。👉🏻特选5点刺身拼盘👈🏻摆盘非常精致,每款刺身都相当新鲜。深海池鱼肉质鲜嫩肥美,拖罗油脂甘香,入口即溶,海胆入口软滑即溶,带有啖啖嘅海水鲜味,帆立贝柱肉身厚实,味道鲜甜、口感丰富,牡丹虾口感爽脆而且鲜味十足。👉🏻厚烧牛舌👈🏻味道微辣又滋味,食落去感觉非常开胃。牛舌口感弹牙而且肉味香浓,喺调味之下,更加升华咗牛舌嘅美味。👉🏻鸡肉棒👈🏻鸡肉食落口感软嫩,满满嘅肉汁,配埋蛋黄酱,整体嘅味道更上一层楼,令人一啖接一啖,停唔到口。👉🏻花生豆腐👈🏻豆腐滑嫩爽口,口感Q弹,扎实绵密,而且咬落去有浓浓嘅花生香味,食咗仲想再食,念念不忘。整体嚟讲,呢间餐厅真系值得大家嚟试一试。(没有用餐优惠)

👉🏻冲绳风炒猪肉面筋👈🏻

👉🏻特选5点刺身拼盘👈🏻

👉🏻厚烧牛舌👈🏻
👉🏻鸡肉棒👈🏻
👉🏻花生豆腐👈🏻

整体嚟讲,呢间餐厅真系值得大家嚟试一试。

(没有用餐优惠)
题外话/补充资料: (没有用餐优惠)