2017-06-09 1479 浏览
第一次黎yamm食自助餐,今次主题系龙虾,本人很喜欢海鲜,好期待。环境舒服,坐得阔落。可能唔系假期又唔系周末,加上价钱都贵,是日唔多人,大概一半满,因此绝对无唔够食/排长龙既场面。让人好安心慢慢享受气氛同食物。---海鲜---海鲜有开边波士顿龙虾、青口、螺、普通虾、长脚蟹脚和蟹钳等,满满的,龙虾排得有气势,成座山咁!我食左2次波士顿龙虾,龙虾肉好爽口,d肉一d都唔梅,用叉一拉起身,就好轻易食到成排肉。好正呀!长脚蟹稍微未解得切冻,有一两只食到有雪。翡翠螺就不过不失,点上辣椒仔,几爽口弹牙。---生蚝---最爱食生蚝,呢度既生蚝系即叫即开,有2位师傅一齐开,好快排到。是日有2款,分别系美国同法国。每次会比3只,无限refill。生蚝size唔系好大,但系好鲜味。个人比较喜欢法国生蚝,因为蚝味道强烈d,海水味劲d。虽然主题系龙虾,但生蚝毫不逊色!---刺身---有三文鱼、吞拿鱼和剑鱼等刺身,唔会一大块厚切,反而令食客可多食其他刺身或食物。三文鱼肥美,唔会无味。---甜品---除左海鲜外,我最期待系甜品!!呢度既甜品好多,最surprise既系有马卡龙架!!有好多款口味同埋不同颜色既马卡龙可
第一次黎yamm食自助餐
今次主题系龙虾,
本人很喜欢海鲜,好期待。

环境舒服,坐得阔落。
可能唔系假期又唔系周末,
加上价钱都贵,
是日唔多人,
大概一半满,
因此绝对无唔够食/排长龙既场面。
让人好安心慢慢享受气氛同食物。

---海鲜---
海鲜有开边波士顿龙虾、青口、螺、普通虾、长脚蟹脚和蟹钳等,
满满的,
龙虾排得有气势,成座山咁!

长脚蟹稍微未解得切冻,有一两只食到有雪。

翡翠螺就不过不失,点上辣椒仔,几爽口弹牙。

---生蚝---
最爱食生蚝,
呢度既生蚝系即叫即开,有2位师傅一齐开,
好快排到。

是日有2款,分别系美国同法国。
每次会比3只,无限refill。
生蚝size唔系好大,但系好鲜味。
个人比较喜欢法国生蚝,
因为蚝味道强烈d,海水味劲d。
虽然主题系龙虾,但生蚝毫不逊色!

---刺身---
有三文鱼、吞拿鱼和剑鱼等刺身
唔会一大块厚切,反而令食客可多食其他刺身或食物。
三文鱼肥美,唔会无味。

---甜品---
除左海鲜外,我最期待系甜品!!
呢度既甜品好多,
最surprise既系有马卡龙架!!
有好多款口味同埋不同颜色既马卡龙可以选择,
简直心心眼呀!

马卡龙细细一件,又不会太甜,
劲有冲动试晒全部口味,不过我要留肚食雪糕。

我觉得焦糖味好正,有甜度但系唔会超级甜,外层脆脆的,内部有湿润焦糖酱,任唔住食左3件。

Haagen daz雪糕,
红桑子味够果味够酸,
云呢啦味够自然。
其实haagen daz雪糕就系质素保证,
可以任加toppings例如朱古力酱、花生粒等,唔够饱仲可以既整窝夫!

其他甜品推荐葡挞,
细细个唔会济,用射灯照著,
keep到热度同脆度,
同澳门食既差唔多!
惊喜之一!

---汤---
有中式汤和龙虾汤2款,
我饮左几啖龙虾汤,发觉太咸,饮唔落口。
唔推荐!
个人推荐中式汤多d。

yamm自助餐价钱稍贵,
不过食物质素系一定要保证,
而且环境清静舒服,
偶然豪一次而又得到相对应既服务质素,
我觉得系值得!

**用hsbc白金卡有折