2024-11-15
湾仔有好多好介绍嘅餐厅,但今次我哋拣咗呢间叫「春宵」嘅港式火锅店嚟试吓。餐厅环境超舒服,装修新派又够光猛,装修设计得好时尚,睇住个大大嘅汤底滚紧都觉得特别开胃。👀见到啲食物款款都觉得想试,但怕眼阔肚窄会浪费,所以我哋决定呢几款火锅配料!😽💥冬瓜盅海鲜汤💥第一样上枱嘅系冬瓜盅海鲜汤底,汤底鲜甜得黎仲好清新,海鲜味十足,加埋冬瓜嘅清甜,真系不得了呢!😋《A级安格斯牛小排 (小)》🐄紧接落嚟嘅系A级安格斯牛小排,肉质相当香嫩,放入滚嘅汤底度煮熟,一啖咬落去真系非常满足,肉汁都系好juicy,简直超推介!👍《泡菜烟熏猪腩肉》🐖泡菜烟熏猪腩肉,烟熏味配埋泡菜嘅酸辣味,简直系绝配!猪腩肉腍滑而且味道十分入味,令人愈食愈想食,味道令人上瘾。🌶️《烟熏乳鸽》🐥最后我哋试咗烟熏乳鸽,一上枱就闻到阵阵香味,外皮脆卜卜,肉质嫩滑,烟熏嘅味道更系令人一试难忘,好有惊喜!🔥「春宵」嘅食物质素真系冇得顶,成晚我哋食得好满足,服务态度亦都非常好!📍湾仔嘅火锅新地标,一定要一试!👩🏼🤝👩🏽👍💝下次仲会约埋其他朋友嚟一齐再享受呢度嘅美味火锅,真系有口福了!
💥冬瓜盅海鲜汤💥