2019-12-12 39 浏览
住喺西环附近都唔知原来喺smithfield walk 下面,开咗一间新嘅台式饮品舖。一睇就知佢系一间要被惩罚嘅店舖, 所以今日我都嚟狠狠地惩罚佢。 入到去已经见到有好多人喺度买嘢饮, 不过好嘢系唔怕要等嘅。 看完menu, 见到佢有一个新推出嘅宇治抹茶燕麦厚奶,就忍唔住点咗。 另外亦都帮朋友点咗佢出名嘅乌龙奶茶配芋泥。两杯都唔算贵,宇治抹茶燕麦厚奶$32,乌龙奶茶配芋泥$31, 好抵饮。佢嘅宇治抹茶,抹茶味好香浓,配埋4.3牛奶, 成个好好饮, 而且佢系 配埋燕麦感觉味道, 浓得嚟又有口感, 比起食珍珠或红豆都健康, 基本上如果系细食嘅女士,饮完呢杯嘢都可以当代餐唔使食饭。至于佢嘅乌龙奶茶配芋泥,不得不赞佢嘅芋泥系即打 ,又甜又香浓,个人好钟意芋头味, 而且佢个乌龙茶底好香,冲嘅奶茶好好饮 ,我个人亦都好欣赏。最后我真系要赞一赞, 帮我落单嘅𠮶位姐姐, 生得又靓又温柔 ,落单嘅时候又介绍埋饮品 最适合嘅甜度同冰度畀我 ,对于我呢啲有选择困难症嘅人,简直系一个福音。大家都一齐嚟惩罚下呢间舖头啦!!!

两杯都唔算贵,宇治抹茶燕麦厚奶$32,
乌龙奶茶配芋泥$31, 好抵饮。

大家都一齐嚟惩罚下呢间舖头啦!!!