2024-02-23 2990 浏览
今日同同事食饭嚟到呢间唔起眼嘅舖头佢个门面真系好容易经过都察觉唔到有间餐厅。每款嘢食都系一个set lunch可以加个Starter,另外我哋每人嗌咗一个椰子咖啡。平均每人食咗$148(每人一个食物+starter+ coconut coffee)本身谂住嗌个牛河,但系佢每日特定set lunch唔能够嗌其他,所以食咗今日嘅限定「蟹肉木薯汤面」$100,汤底几浓郁(唔系好食到蟹肉)、配菜有油炸鬼、虾、少量胡椒丸类嘅物体、个面好似老鼠粉!好烟靭钟意嘅就钟意啦,我会想食牛河多啲!另外嗌咗个越式扎肉法包,真心有惊喜,口感有啲似鹅肝、食到熏蹄、酸瓜萝卜、好多层次嘅口感!味道超丰富,其实都摆咗一阵,但系个包依然好松脆!食第一啖已经知道我一定会再encore呢间餐厅另外嗌咗个椰子咖啡「因为佢会落炼奶,所以我嗌咗超少甜」,口感几特别,有啲脆嘅椰子片!唔算好甜。可以一试。见到隔篱枱饮生蛋咖啡,好似好吸引,下次应该会试
今日同同事食饭嚟到呢间唔起眼嘅舖头

钟意嘅就钟意啦,我会想食牛河多啲!

越式扎肉法包

可以一试。见到隔篱枱饮生蛋咖啡,好似好吸引,下次应该会试

2024-02-23
越式扎肉法包