2021-03-14 980 浏览
今年生日想去食下午茶high-tea,揾咗好多间high-tea都谂唔到揾边个间,试过好多间high tea, 今次想试吓一啲新嘅地方试下,上网睇咗好多间酒店同出面嘅Café,都系钟情于酒店,可能感觉豪华d哈哈,但提醒大家如果想book酒店嘅high tea,最好早一两个月book,好多酒店如果Walk in多数都系full。今次选择左美利酒店popinjays high tea. 今次嘅hightea佢系唔系以传统嘅下午茶层架型式,佢系一set一个人送上,当中最好食系热情果jam鸭肝tart, 酸酸甜甜嘅热情果jam配上鸭肝酱,好开胃又香浓,绝配,另外烟三文鱼多士嘅烟三文鱼系以红菜头染上色,变成紫红色嘅烟三文鱼,外观好靓又健康,另外最钟意嘅甜品系椰子菠萝蛋糕同埋合桃朱古力mousses tart, 菠萝椰子蛋糕,香浓嘅椰子配上清甜嘅菠萝味道好夹清新,朱古力挞香浓,钟意黑朱古力嘅朋友可以一试。最后酒店派比每一枱一个朱古力蛋,朱古力蛋里面有抽奖,将佢敲烂之后就知道幸运只有冇中奖,哈哈虽然冇中奖,但都几好玩朱古力蛋又可以食,都几有趣嘅安排,另外值得一提系好钟意美利酒店嘅云石纹设计,绝对系打卡好地方!
2021-03-07