2022-10-07
一个人想享受下me time,首选一定系cafe,静得黎又有d气氛。今日去左佐敦嘅Cafe Addict享受me time。位置就喺佐敦港铁站附近,非常就脚。餐厅楼底高,用左大量黑调云石设计,非常简洁而型格。入座后睇好想食咩就出去落单,水就自助式。我就叫左个玉子烧早餐同一个甜品连饮品set。玉子烧早餐丰富,有日本蛋制玉子烧,南瓜薯饼,香草猪肉肠,杂菌,沙律菜,车厘茄,酸种面包。配上日本柚子醋。仲可以加钱转配其他食物。All day breakfast 配玉子烧真系第一次遇上,玉子烧一层层厚度一致,咬起黎好香蛋味,仲有d半熟蛋液食落好滑,好有诚意。南瓜薯饼超好食,食落仲有d辣口,表面香脆但唔油腻,里面嘅南瓜蓉带清甜,非常绵密。香草猪肉肠煎香,有肉粒咬口,唔会太咸。杂菌用黑椒调味,食落香口。沙律菜都几新鲜,柚子醋比想像中酸,配沙律菜开胃清新。酸种面包软熟带微微酸味。甜品叫左香桃芝士蛋糕,面头系桃肉啫喱,酸酸甜甜,芝士蛋糕幼滑,一人份量刚好,几好食。Iced Latte咖啡味香浓厚身。今次Me Time非常满足,喜欢坐下cafe嘅朋友可以去试下~
今日去左佐敦嘅Cafe Addict享受me time。
入座后睇好想食咩就出去落单,水就自助式。
我就叫左个玉子烧早餐同一个甜品连饮品set。
香草猪肉肠煎香,有肉粒咬口,唔会太咸。
Iced Latte咖啡味香浓厚身。