2023-09-28
✨ 星幕忘忧晚餐 🌟今次带埋妈咪嚟到九龙东皇冠假日酒店嘅47楼餐厅 @cielo 食晚餐☺️ 呢度环境十分优美,见到外面嘅夜景🌃 连妈咪都真系抛开晒所有烦恼,开开心心咁食嘢🥳(仲有打卡😆😆😆)我哋两位女生都表示,如果男仔带心仪对象上嚟,一定超心动💓!🍽️ Set Dinner ($428/person)话就话系set dinner,但其实系半自助晚餐嚟,沙律、甜品都可以任拎、任食,仲好高质添🥰 🥂 饮品套餐包咗一杯红酒🍷、白酒🍶或有气葡萄酒🥂,再另加一杯即磨咖啡或各种茶水🍵🤗 我拣咗葡萄酒,妈咪就饮红酒,两杯都容易入口,搭配各种食物都好适合💓🍲 是日餐汤今日个汤系好香浓嘅周打忌廉蚬汤,好浓郁,里面有蚬、三色椒丁等等,清甜鲜味🤗🍽️ 主菜🐮🥩 扒美国肉眼扒配香辣薯条、扒大啡菇、砵酒汁🐷🍖 慢煮美国猪鞍配香蒜焗薯仔、澳洲西兰花、芥末籽汁主菜有四款任选,我同妈咪就拣咗肉眼扒同猪鞍嚟share😌 平时食开五成熟嘅我,今次就妈咪叫咗七成,但都好够软腍同嫩肉,而且牛扒好香,正😋 猪鞍都好香、好大块😚🍧 甜品除咗自助嘅甜品有马卡龙、水果、各种蛋糕及挞,我哋仲预先order咗个「火焰朱古力球雪山蛋糕🎂」,店
🍽️ Set Dinner ($428/person)
🥂 饮品
🍲 是日餐汤
🍽️ 主菜
🐮🥩 扒美国肉眼扒配香辣薯条、扒大啡菇、砵酒汁
🐷🍖 慢煮美国猪鞍配香蒜焗薯仔、澳洲西兰花、芥末籽汁
🍧 甜品
除咗自助嘅甜品有马卡龙、水果、各种蛋糕及挞,我哋仲预先order咗个「火焰朱古力球雪山蛋糕🎂」,店员预先帮我哋喺碟上写字,庆祝生日、纪念日等都好适合☺️!