2023-06-15 866 浏览
之前bookmark咗呢间意大利手工意粉,打去店员都好有礼貌,可以订枱。星期六嘅lunch set包餐汤,呢个菜汤用咗好多香料同豆,未必个个可以接受个味,个人觉得餐汤再热啲会更好味叫咗一个猫耳朵,但个汁系蕃茄底,有芝士同一啲辣嘅肉同香料。芝士同平日食嘅比较下,好少芝士味,整体只有一种烟过嘅辣味。个人唔太习惯个味道。另一个濶条面都一样系茄底,汁比平日食开嘅稀,完全唔creamy,无芝士,似家庭式嘅岀品,可能呢个就系地道意大利粉最后叫咗个甜品,呢个脆筒好硬,要分开黎食都要啲力。入面话有芝士,但食落系渍咗啲橙皮,配上creamy嘅厚filling,但我个人食唔岀芝士,而且唔太好糖渍橙皮。个人口味唔啱食,但小店有礼,有heart,个人都欣赏老板将家乡菜带来寸金尺土嘅香港