2023-06-26
前排去咗呢间以低温炸猪排好出名嘅——🌸樱🌸食咗个晚饭,餐厅以简约嘅日系木材风格作为装修,系门面同里面嘅感觉都好高级,呢到嘅厨司仲要系日藉厨司,食物以日式为主 💕到食物方面点可以唔试吓佢哋嘅招牌低温炸猪排,仲要连蔡澜都推荐过,令我好想一探究竟佢哋嘅惊艳之处😳._./ Dinner Course /🥢|前菜小钵三种 • Assorted Appetizers|🥢一黎到点咗餐会上前菜,呢三款前菜都系冻盘,有渍物同青瓜🥒、仲有牛肉粒,开胃之余又为个胃系等食之前垫一垫底·🍤|车海老のフマイ • Fried Japanese tiger prawn|🍤原只虾炸,炸到金黄色,好香脆,虾肉保留弹牙·🍅|おロ直しの一品 • Palate Cleanser|🍅冻盘嘅蕃茄,原个上,去咗皮,劲多汁,而且好甜好冰凉,仲要砌好一边边方便食,配埋啲酱汁,呢个好食👍🏻·🦀|旬のフライ • Seasonal Fry |🦀剥咗壳嘅炸蟹钳啖啖肉,仲要炸到好酥脆,肉质仲保留咗一丝丝嘅香浓蟹肉,又系好正👍🏻·🥬|京野菜と季节の野菜のバーニヤカウダ • Bagna Cauda, served with seasonal and
._.
/ Dinner Course /
原只虾炸,炸到金黄色,好香脆,虾肉保留弹牙
🍅|おロ直しの一品 • Palate Cleanser|🍅
🦀|旬のフライ • Seasonal Fry |🦀
🥬|京野菜と季节の野菜のバーニヤカウダ • Bagna Cauda, served with seasonal and Kyoto vegetables | 🫕
呢个点上用火烘住嘅味噌牛奶汁,个唔到味道系咁香浓又好食,味噌同牛奶嘅比例啱啱好,味噌唔会太咸又香浓,然后加埋香滑嘅牛奶香味,暖暖地味道好出色,呢个赞呀💕
🐖|ヒレ&特上ロースwithメンカシ • Fillet & Premium Loin with ground meat katsu | 🐖
从未估到自己咁钟意食炸猪排,仲要一个人清得晒,就知呢set低温炸猪排我几咁欣赏😳猪排用上正种猪嘅部位,全部经过低温慢煮,出边炸到劲酥脆,里面嘅猪肉仲保留到juicy嘅嫩滑粉色嘅肉质,佢仲要跟配7种酱汁可以点,再配埋日本十六谷米,好食到停唔到口💕
跟餐仲跟埋沙律同面豉汤
._.