2021-01-10
元朗有好多值得我哋支持,惩罚嘅小店,呢间系其中一间,食完之后我仲念念不忘。位于后巷,位置唔算好易位既舖头,居然条人龙系源源不绝。餐厅主打章鱼烧,仲要有多种口味,真系睇到我眼花撩乱之余仲心大心细唔识点拣。(最后决定权俾咗男朋友)蟹籽章鱼烧即叫即做(由于人龙有啲长度,餐厅仲可以电话落单)所以要有心理准备花上十几分钟等候。棒到上手,大大粒热辣辣,第一啖食落去:系我香港食过最好食嘅章鱼烧!外层不黐口,仲有几分烟韧,酱料配料都相当充足(有多添),入边粒章鱼比起一般大粒,而且爽口弹牙!一盒六粒一分钟秒清左。餐厅亦都提供好多其他小食,仲有优惠价加配,当日都见到唔少人买住两三袋,有机会我都要试吓啤小食,同再食多好多次章鱼烧先得。餐厅门面好细,但相当有特别,更会为同区餐厅做宣传,见证到小店之间既合作精神。