2023-08-07
咁啱系ig 见到做优惠~感谢祭$398铁板烧餐,马上同fd 来食👭有几间分间,特登拣左位于湾仔高楼大厦30楼,全因它个景,30楼、落地大玻璃,可以睇晒维多利亚港全景,令景+美食=正正正👍👍两个人,想试多d 款叫左薄烧美国牛肉($398)和厚烧美国牛肉($448),带子、白鳕鱼和法国鹅肝三选一就选了法国鹅肝同带子。食热前食,就有前菜同时蔬,中有刺身三款,刺身新鲜👍南非饱鱼超新鲜,d 饱鱼中识郁,好生猛😍师傅好细心咁切成一块块,食落好方便,南非饱鱼质感嫩滑,一d 都唔会硬,好弹牙,师傅煮得岩岩好👍法国鹅肝整到好似迷你汉堡包,好Q, 小汉堡夹住鹅肝来吃同分开食,有唔同感觉,单食鹅肝有入口既化嘅感觉,夹住口感就充实的。带子都好鲜甜大虾好大只,大虾嘅鲜味加埋酱汁一流,味道刚刚好,酱汁唔会盖过虾嘅鲜,相得益彰。炒饭加入洋葱、葱粒、牛肉粒等,炒到粒粒分明,好味。如果觉得干有埋面豉汤帮你👍厚烧牛肉🥩切成大大的牛肉粒,差唔都多有67成熟,一啖一粒好满足。薄烧牛肉包住葱,外面放炸蒜片,果炸蒜片就一般,但系牛肉包住葱香味比厚烧嘅浓d 同香口d .
感谢祭$398铁板烧餐,马上同fd 来食👭
食热前食,就有前菜同时蔬,中有刺身三款,刺身新鲜👍
南非饱鱼超新鲜,d 饱鱼中识郁,好生猛😍
法国鹅肝
带子都好鲜甜