朋友推介建生一带开咗好多餐厅, 所以今日就带阿妈一齐出去食经过阿妈左拣右拣一轮之后,就拣咗这间和气食堂,因为餐牌真系好多,应该总有一样啱佢食店舖都算几多人食, 差唔多坐满,迟少少都要等位阿妈一开始就话要叫热食,就拣咗个安格斯牛肉锅, 份量算几多,里面仲有啲粉丝,菜又唔会太淋而且入味因为牛油果控嘅我, 非常惊喜地见到餐牌有好多牛油果嘅食物首先我就拣咗 左口鱼牛油果沙律, 我阿妈就系咁食鱼,我就系咁食牛油果, 牛油果同月鱼嘅份量都好多, 菜都好新鲜,另外𠮶个沙律汁几好唔会太酸太甜啱啱好然后又叫牛油果三文鱼腐皮, 满满的牛油果+ 三文鱼, 超好食……同阿妈争食我就再叫多个军舰五点, 阿妈就话要炙烧三文鱼腩 然后就叫咗个咖哩盐烧三文鱼腩,有惊喜,咖哩香但系唔抢三文鱼嘅油香军舰五点就乜都有, 我阿妈抢咗个海胆嚟食,咁我就食蟹膏,然后佢又话蟹膏好食啲,又抢埋另一嚿带子蟹膏饮品拣咗青苹果奇异果梳打同埋巨峰提子梳打, 然后饮到尾阿妈又话想叫啲送嘢饮嘅小食,就叫多一个七味河豚干都几大块,切到细细条,食落口都觉得好惹味非常眼阔肚窄咁,食咗咁多嘢先至五百蚊左右另外餐厅服务非常好,久不久都有利加点热水下次再同
朋友推介建生一带开咗好多餐厅, 所以今日就带阿妈一齐出去食

店舖都算几多人食, 差唔多坐满,迟少少都要等位

因为牛油果控嘅我, 非常惊喜地见到餐牌有好多牛油果嘅食物
啱啱好

我就再叫多个军舰五点, 阿妈就话要炙烧三文鱼腩

都几大块,切到细细条,食落口都觉得好惹味

非常眼阔肚窄咁,食咗咁多嘢先至五百蚊左右

另外餐厅服务非常好,久不久都有利加点热水

下次再同阿妈出去揾好嘢食

2022-09-21