放左工同朋友去soho 区饮杯野,讲下心事😉,今次就试吓依间以「茶」做cocktail 嘅洒吧,今次我哋都叫咗杯「my cup of tea 」同「tea tone」,另外仲叫咗啲小食:蟹肉拖罗蓉虾多士,香煎鸡皮饺子配月见汁,微醺拼盘,月见鸡肉串烧拼盘😊小编推介「my cup of tea 」几有特色,以绿茶Gin 酒作base , 佢系一杯热Cocktail再加一杯冻嘅Cocktail,职员介绍我哋饮一啖热,之后一啖冻,因为热个杯Cocktail个酒精都好强烈,而冻果杯就容易啲入口,咁样就可以中和个种强烈嘅感觉😉,呢个present真系好正!另外一杯「tea tone」就比较容易啲入口,有啲淡淡嘅茶香同果香味,唔系好饮得走嘅朋友,其实都可以试吓呢个😊至于小食,小编就推介微醺拼盘同月见鸡肉串烧拼盘,微醺拼盘有鱿鱼圈,酥炸杏鲍菇,凤尾虾配柠檬海盐,虽然拼盘全部都系炸物,但都唔会有好油腻嘅感觉,仲食到有淡淡的海盐味月见鸡肉串烧拼盘当中有包鸡皮串,鸡胸串同鸡软骨串,好少串烧会有鸡胸串,估唔到食落去肉质都好嫩滑,而且仲好Juice,另外鸡皮串同鸡软骨串𩠌酒一流😉