京都一の傳

Kyoto Ichinoden
2023-12-01 594 浏览
日本真系永远一个去唔厌嘅地方,喺香港隔两三个月就已经好挂住日本,喺尖沙咀海港城行街无意中发现到一间好有日本感觉嘅餐厅,环境超舒服,寿喜锅价钱亦好合理,二人份量$800有找。带埋小朋友一齐出去食,只系叫多咗两份小食三个人都食得好满足。炸虾天妇罗新鲜炸起,估唔到有五只大虾咁多,烧牛舌亦都非常入味,厚切嘅牛舌好有口感,好好味。套餐我哋叫咗鸡白汤,鸡汤非常浓郁,而且好有鸡味,未开始食嘢之前先饮两碗,正啊!套餐有齐有豚肉同牛肉,连肉丸全部质素都好高,牛肉见到油脂分布平均,已经知道一定好味,但估唔到豚肉非常有惊喜,一啲都唔韧,而且好有猪味。最后套餐仲有大量蔬菜,同埋乌冬,最后仲有浓郁嘅绿茶雪糕,如果两个人食真系好饱,今餐真系非常满足。