2010-10-04
其实如果真系写食评我唔系咁推介呢间, 其实见呢度有14个smile真系吓左一下..........各位前辈得罪了.....话说呢日要同几个同学farewell ( 店主睇到肯定认到系边班人了, 此食评仅代表本人立场呀 )唔知边个揾到呢间, 但未上去, 已经有人话「系咪呢度ka?我只系见到好多xx宾馆招牌lo!」结果上到去, 真系左, 系众多宾馆中竟然隐藏左一间cafe!店面唔大, 又有其他客. 成班人都坐得好迫. (我唔知有无得包场, 所以日后有人想去呢间又有>15人一齐去ge, 问下佢有无得包场啦)但玻璃窗好大, 仲有一边墙贴左好多drama海报. 原来有套drama系以呢间cafe做题材但呢度ge「特色」似乎就真系..........总之, 唔好讲求咩装修了, 地方浅窄呀!讲返野食先, 一句讲哂: 真系好一般!首先佢个价钱真系唔平,有度好奇怪, 就系佢有个set系6x蚊,但最低消费好似要$80!我都希望系我听错啦. 同埋上野食真系好慢, 第一个有野食ge人食完差不多成个钟仲可以有人未有野食不过佢地得2个人做厨房. 今次就当系我地多人所以唔怪佢.同埋好多「唔好食」, 「难食」
各位前辈得罪了.....
店面唔大, 又有其他客. 成班人都坐得好迫.
但呢度ge「特色」似乎就真系..........
总之, 唔好讲求咩装修了, 地方浅窄呀!
讲返野食先, 一句讲哂: 真系好一般!
不过佢地得2个人做厨房. 今次就当系我地多人所以唔怪佢.
同埋好多「唔好食」, 「难食」,「一般」等负面评语都出哂场.我就叫左d咩呢?
冻mocha- 等左好耐终于登场ge冻mocha. 算系无令人失望.cream够甜, 朱古力味都足够. 不过只能说佢系一杯冻mocha, 唔够特别, 就系咁.(我想问下香港仲有边度会饮到10g个只ice mocha?)
白汁鸡皇螺丝粉-其实呢碟本来系另一人食ge.但我弄错而食左,好瘀呀...............嗯....唔难食,芝士好少,食到底个阵更加发现.....咦...白汁鸡皇个白汁咁「水」ge?
其实呢间有好多地方可以俾个佢. 不过最后我都明白呢度未有 ge原因. 因为服务态度真系补返哂, 呢晚我地ge出席人数比预期多好多, 当然为佢地带来不便. 佢地都尽量帮我地加台加椅.临走时我地计数计到好乱, 佢地仲自动俾左计数机我地. 有个女仔仲问其他人:「不如帮佢地计埋?」
嗯...所以, 如果大家想睇下「宾馆深处cafe」, 不妨来食一次. 但我暂时未有再去ge打算lo.