同内子行完尖沙咀睇灯饰,想同内子食西餐,但早排先去过我中意嘅西餐厅意粉屋,于是上 openrice 揾到哩间西餐厅.睇睇个餐牌,价钱比意粉屋平㖞,上去睇睇咩环境先!虽然系楼上铺,但被我望到佢地有哂牌照㖞,连酒牌都有㖞,唔系D偷鸡楼上餐厅㖞.再望望环境,有种浪漫同艺术气氛,唔错.点咗个 set,龙虾浓汤,黑松露野菌汤各一,头盘洋蒜苗忌廉烩鲜𧐢配手工薯蓉,半边波士顿龙虾意式烩饭,主菜安格斯肉眼牛扒,点7成熟,甜品蕉糖炖蛋.龙虾浓汤,黑松露野菌汤:两个汤各具特色,野菌汤一上枱发出阵阵黑松露香味,但龙虾浓汤入口较浓郁,两个汤都唔错.洋蒜苗忌廉烩鲜𧐢配手工薯蓉:鲜𧐢名乎其实系鲜,入口嫩滑𧐢味重,手工薯蓉同我想像嘅唔同,相信熟成之后捞埋忌廉一齐淋系𧐢上,又出奇地噤夹㖞,哩碟鲜𧐢要推介吓!半边波士顿龙虾意式烩饭 : 虾肉新鲜够弹牙, 最特别系虾肉上铺上蟹子, 令口感更特别. 意式烩饭嘅饭粒比想像中软身, 味道适中, 当然, 我中意重味, 味道再浓郁我都可以接受.安格斯肉眼牛扒 : 上枱嘅系7成熟无煮得过火, 肉质松软, 虽然餐厅有提供酱汁, 但我无点, 因为原味都已经好正.格离饭永远香D, 见到格离
睇睇个餐牌,价钱比意粉屋平㖞,上去睇睇咩环境先!
再望望环境,有种浪漫同艺术气氛,唔错.
格离饭永远香D, 见到格离枱点咗个心太软, 即刻点一个, 点知无货! 卖哂! 呀! 激死啦! ~~~>_<~~~

• 蒜苗忌廉鲜𧐢配手工薯蓉