2018-04-07
朋友系啲ig foodie post见到依间泡芙,所以今日咁啱系尖沙咀食完饭就行过嚟食甜品铺头系转角位,而且铺面非常细,一不留神真系会错过入到去其实有啲挤逼既感觉,细细既铺头摆左几相櫈同枱,行既位置都唔多一入门口,已经有好浓烈既忌廉啊牛油啊依啲整甜品既味道开头闻都几香,但闻得耐都已给经有少少济既感觉😂😂😂除左头顶既menu外,系门口旁边仲有份menu有其他选择我地今次就拣左焦糖炖蛋泡芙($30)嗌完嘢食就行埋左一边睇住佢地整苦苦等候左15分钟,终于有得食好细既一个泡芙,我同朋友share食,唔使5分钟就ko左佢😂😂原本以为系面层焗到好热好脆,入面既吉士忌廉就系冻同流出嚟但一拎上手系冻既,同期望有少少落差但食落都唔错,入面既吉士唔会太甜或者过腻面层既焦糖烧到微焦,脆脆地,配埋成个泡芙既口感好夹味道都唔错下次经过都必定会再食
嗌完嘢食就行埋左一边睇住佢地整
苦苦等候左15分钟,终于有得食