2016-02-15 190 浏览
蒸气锅近排好hit,之前都食过一两间,觉得都唔错,同打边炉比较,感觉上会清d同冇咁热气,所以本身都几钟意食,但呢间喜锅既食物好新鲜,而且服务很好,又坐得舒服,而且唔多人,唔会好烟,一定要推介一下! 餐牌有好多选择,一于乜都叫d~加洲象拔蚌 象拔蚌一只好大,个胆放喺粥底度煲,个身切丝加蒜蓉粉丝蒸,象拔蚌丝好弹牙爽口,同蒜蓉粉丝一齐食,增添口感,极为鲜甜,粉丝索哂象拔蚌既鲜味,一滴汁都冇哂,所以好鲜味爽囗。淸蒸和牛片 和牛切得好薄,入口即溶,溶化后化成鲜嫩香滑既牛肉汁,好juicy,冇腌过,原汁原味,净系食鲜嫩都够哂! 笼仔虫草花鲍鱼糯米饭 一蒸起好香,鲍鱼片鲜嫰,糯米饭好香,而虫草花本身冇乜味,烟烟靱靱,同调过味既糯米饭一齐食,味道啱哂,不浓不腻,非常特别!金粟手打墨鱼丸 每粒都系餐厅既师傅打出黎,包保新鲜,果然系好弹牙,食得出用左好足料既墨鱼肉打出黎,啖啖弹牙多肉,加上甜甜既粟米粒,令呢个超弹牙墨丸,再加上一点特色~蒜蓉蒸窝荀 窝荀既皮去得好彻底,所以好软身,好滑身,而且好爽口,正! 鲜榨橙汁 系咪想问"连橙汁都要介绍?!唔系化?!"正
餐牌有好多选择,一于乜都叫d~

加洲象拔蚌

淸蒸和牛片

笼仔虫草花鲍鱼糯米饭

金粟手打墨鱼丸

蒜蓉蒸窝荀

窝荀既皮去得好彻底,所以好软身,好滑身,而且好爽口,正!

鲜榨橙汁

系咪想问"连橙汁都要介绍?!唔系化?!"正正因为呢杯绝对不是菓汁先生,系用新鲜橙榨出黎,所以非常鲜甜,而且劲多果肉,连一杯饮品都咁认真,可想而知,呢间系一间好有诚意既餐厅!

好耐未食过一间食材经精挑细选,新鲜高质量,而且制作认真,服务态度一流,招呼周到,环境清静方便,十个like!