2023-02-15 859 浏览
️《根 the root 》系2月13-15日举行soft opening ,比一众嘅歌迷优先试食❤️店铺可以划分4个区域,吧枱/落大玻璃旁嘅4人枱/大树下嘅位置(共5张枱)/室外位置(共3张枱)❤️ 店舖整体比人感觉好舒服😌日光嘅照射系唔同嘅时段都令人有唔同嘅感觉☀️加上墙身嘅画令整间店铺嘅艺术感大大提升☺️餐牌以蓝白色为主,食物有沙律/小食/自选吐司/意粉/主菜/甜品;饮品就有咖啡类同非咖啡类☕️我自己就冲住甜品而去,由其系想食Taro Cheesecake 巴斯克芋泥芝士蛋糕🍰 可惜今日所有甜品沽清🥲所以我就净系叫咗杯嘢饮啦☕️✨ Midnight Matcha 午夜抹茶首先杯饮品好有层次感,上层系抹茶嘅绿色,下层系灰灰地好似芝麻糊嘅颜色😌入口系好香浓嘅抹茶味道,钟意饮抹茶嘅朋友一定要试❤️ 然哩杯饮品系摆系咖啡类,所以应该有咖啡因成分,如果对咖啡因敏感嘅可以考虑饮普通Matcha/Matcha Dirty☺️

✨ Midnight Matcha 午夜抹茶