2021-02-03
天妇罗丼睇门面,以为系一间cafe,其实系一间日本人开既天妇罗店,细细间,10-12个bar枱位,menu得几样简,离不开天妇罗,入面基本上全日文,你可以讲英文,完全系日本感觉🎐🎎我试左海鲜天丼 $300,有虾,蟹,鳗,鱼,带子,鱿鱼,秋葵,蛋。天丼已经配上酱汁同埋有山葵,一黎到食左鳗鱼先,果种肥美令我有小小后悔冇叫鳗天重😫(怪唔之有个食评话一定要叫鳗鱼)其他配料全部都好好味,不过要提醒下应该第一时间应该食左带子先,因为佢会出水,摆得太后食会皮肉分离,有小小影响。套餐仲有一款小食,面豉汤,绿茶。亦有自定腌制得柚子萝卜,餐前小食同面豉汤味道一d都唔马虎,体现日本职人对食物认真。成餐食完,好有日本感觉。当日我系一开门就要,幸运地不用排队☺️