2017-09-18
刚过去的星期五午餐过黎帮亲,带位同事比咗张四人枱我地六个人坐。其实我地都冇乜所谓。但我地未齐人,坐低5分钟后,有人黎同我地讲「你朋友几耐到?5分钟?3分钟?如未黎就要让返张枱比出面等紧位嘅人」其实现时香港餐厅有呢d规矩好明白,至在番多几张枱,赚多d钱姐。但带位同事系咪应该明知我地未齐人就唔好带我地入去呢?态度极差都不在话下,同事们自在食餐饭所以都冇出声。。。食食吓,有侍应行去某一枱客「你地太嘈,唔该细声d!」Omg😱虽然唔系我地比侍应闹,但真系未试过亦未听过食一间著通工厂区餐厅仔,竟然会比人闹叫人细声讲嘢😱唔知真系以为自己去咗半岛洲际aqua胡同𠮶d啰就算几好食,奈何服务、态度差,就算摆几多奖杯都冇用。唔怪得香港小店愈黎愈少⋯