2005-10-10
某个星期日响度食晚饭, 有人事先已经订左菜, 系个十二位用既套餐. 我地其实有成十五人, 初头都惊唔够, 点知后来系有剩, 可想而知份量都好足.量就够, 质方面就普通, 乳猪偏肥, 皮唔脆; 海鲜卷太干争争; 高汤翅算系咁, 料多亦唔算太味精; 蒸多宝鱼都几嫩滑; 狗不理热辣但太油腻. 最正系压轴既寿包, 大大只, 卖相靓, 皮松软, 仲有成只漏油蛋黄响入面. 可惜在座多人懒健康咁, 挑晒d蛋黄出黎, 有好此道者见状大叫心痛, 哈!最差系服务, 其实唔算好多客, 高峰时有七、八成挂, 但人手不足, 好几次(系「几」次!) 侍应明明见到我地扬手, 都完全无反应. 喂, 你唔得闲, 都向我递递手示意睇到我丫, 搞到我地好似傻佬傻婆咁起势挥手无人理.既然食物质素一般, 差劲既服务就成为关键, 决定左如无意外既话应无下次.