重要嘅嘢讲喺前边先1. 水煮牛肉比较油,冇特别要求辣度,但系真系完全唔辣2. 酸菜鱼嘅炸蒜味盖过其他所有味3. 要用WeChat落单,对无用WeChat既人就唔方便4. 有coupon食,以咁嘅价钱有依个质素系好相宜,但系如果正价食就真系唔使考虑之前有谂过嚟食,但系晚市太多人,见今日放假所以特登开门嘅时候11:30am已经到左,唔洗等位就入到去。落单双拼水煮牛同埋酸菜鱼、手撕包菜、红糖糍粑,等左半个钟终于黎。正如一开始咁讲,水煮牛系比较油,虽然冇特别要求加辣,但佢预设既辣味真系好唔够,辣椒油既味同牛既感觉分开,芽菜唔算多,宽粉质地比其他店舖厚,赞既系牛肉份量都足够。至于酸菜鱼,面头铺满左炸蒜,炸蒜嘅味太突出,盖过咗酸菜汤底嘅味,鱼片无骨&滑,讨厌有骨的人可以放心食。手撕包菜正常发挥,依个叫左加辣,都系完全唔辣至于甜品红糖糍粑,一放埋个咀度已经闻到𠮶浸油益味冇外脆内软,系成旧都软。其实谂谂吓, $300一个双拼嘅嘢食,只不过系捆绑式销售,要人一次叫2款,分开计都系$150一款。都系果句啦,半价又唔洗等位都可以试下,但系要等成2个钟就不了
重要嘅嘢讲喺前边先
1. 水煮牛肉比较油,冇特别要求辣度,但系真系完全唔辣
2. 酸菜鱼嘅炸蒜味盖过其他所有味
3. 要用WeChat落单,对无用WeChat既人就唔方便

手撕包菜正常发挥,依个叫左加辣,都系完全唔辣

至于甜品红糖糍粑,一放埋个咀度已经闻到𠮶浸油益味
冇外脆内软,系成旧都软。
红糖糍粑

2022-05-30