普慶餐廳

The Astor
餐厅: 普慶餐廳
资讯:

Book咗16/10嘅自助晚餐,冷盘质素唔高,热盘都无咩好食。最推荐嘅大慨系蟹粥同埋鱼生。其他食唔出有咩特别。全程感觉似系番咗日治时期咁,呢样话咩咩咩生蚝每人每次限取两只,果度摇下铃话限量片皮鸭卖晒就无。好听d咪话系惜食唔好嘥,实情系你无咁大个头,就唔好带咁大顶帽啦。你系觉得香港人未见过世面,样样都会夹多夹浪费咩。长脚蟹又唔系一级靓货,冷盘又唔系特别吸引,点解要等你夹俾我无得拣先,我无手咩。生蚝又唔系即场开,只系揾人冲下水,就话每次只可拎两个,我成围台十个人,一人食半打,咁我咪要出黎几十次,扶老携幼果d点算?系咪你小气咋,想等人行多d,间接减低佢地拎嘅意欲咋。就连野饮都限一人拎一杯,我果阵一手拎紧个碟,想叫两杯野饮快快手番去同朋友庆祝生日食蛋糕,负责个呀婵问我拎唔拎到,我咪同佢讲,我一阵番黎拎第二杯。点知佢竟然话后面人多呀,你拎唔到就下次番黎排过队啦。乜原来一条队要排两次,我仲以为佢会俾个托盘我定帮我拎添,我也是O了。最搞笑嘅系,食食下有人摇铃,然后一堆人冲出去排队,原来系拎片皮鸭,一人限取两件。我心谂如果有位爷爷同个坐轮椅嘅婆婆一齐黎食,大家又中意食片皮鸭,咁爷爷是咪要推埋婆婆出黎先

最搞笑嘅系,食食下有人摇铃,然后一堆人冲出去排队,原来系拎片皮鸭,一人限取两件。我心谂如果有位爷爷同个坐轮椅嘅婆婆一齐黎食,大家又中意食片皮鸭,咁爷爷是咪要推埋婆婆出黎先配给到呀?如果你真系限定每人限取,咁不如逐张台派啦。咁小家,仲要摇铃,当人系狗咩。

呢个质素(no matter food or service)都对唔住佢个价钱,奉劝大家唔好拣呢间,费事人地真系以为自己好巴闭。
  • 刺身