最近热爆全港既电影我想都系<<红Van>>,我相信有睇过既都会好自然觉得有的像现在的香港独立无门,唯有自救自立门户先有出路。有日系旺角同friend睇完红Van, 就坐红Van入大埔食饭。系街市食完就去左对面排队排到对面马路既阿婆豆腐花。本来都唔想排,甘多人。但难得入到大埔,所以排左半个钟终于食左碗唔洗1分钟就食完既豆腐花。老实讲,真系好滑。我个个friend都比晒like佢,我仲同的女仔讲,滑过晒你地的皮肤。(好彩都冇比人打 haha) 比起出面豆腐专门好食(公和,豆腐主义等等)。亦都比南Y岛既(阿婆豆腐花)滑上几陪。这间的豆腐花又滑又软,好香既大豆味,入口就自动滑落肚。好正!好在大埔仲未比强国人攻陷,仲未见到三步一药房十步一金铺既情况。大家有时踏单车去大埔不如都去试下,包你一试难忘呀。

2014-04-18
$8 (宵夜)