2017-07-20
一入到去间餐厅,其实就觉得个环境整体都唔似打边炉嘅地方,因为都冇打边炉嘅味道,通风好好。我估计可能间餐厅身处嘅地方有少少入嘅,所以就少人知啲啦,相对嚟讲,人比较少,但系嘢食款式绝对唔少。佢近门口有一个area系专放啲任拎嘅边炉料,包括:各种的蔬菜,丸类,仲有其他配料;但系令我impressed 嘅系 -- 佢有唔同酱料嘅选择,由平常见到嘅,到少见嘅都有,真心适合我呢个「混酱」王。仲有一个饮品柜,入面除左平时有嘅7up同百事,仲有4款纸包饮品,由唔甜到好甜都有;啤酒都有几个牌子添呀。讲返重点:边炉个汤底。我打边炉都好著重汤底,因为汤底个味系好影响𠮶啲边炉料个味嘅。我今次就试左佢嘅招牌汤底:木瓜椰子黄金鸡!佢首先好细心咁有预备一个漏斗去计时,个漏斗漏完啲鸡就熟啦,而且仲预备左沙姜同埋青柠俾你自己整个source,然后点鸡食。我想讲,咁样食,个鸡肉好!好!食!真心推介呢个食法。顺带一提,其实我拣个package只系$138,但系呢度service,配套,嘢食成件事都真系好好,侍应会不断加汤,有wifi,而且坐得好舒服,一流!再战之选!
讲返重点:边炉个汤底。