2023-07-20
湾仔店啱啱开喺利东街嘅时候去过,𠮶时返工喺𠮶头,最记得完咗lunch hour都要排队买的😂 今日朋友要去K11 Musea买嘢,买完嘢谂住饮杯咖啡,「陈豪」咖啡同佢之间,我哋拣咗佢。装修简约,铺头座位唔多,一行三人去,可能因为平日关系好彩有位。舖头埋边仲有手冲咖啡,再有隐私啲,但价位再高啲。叫咗 #IcedMochaccino $63 同 #IcedCappuccino $57 ,争扎咗阵要热定冻。咖啡嚟讲,我都系钟意热多啲,但喺OpenRice见到好多人推介冻嘅,最后都系决定饮冻!两杯咖啡上面都Cream同可可粉,卖相系几靓嘅,但味道我觉得唔太特别🤔另外叫咗 #EggSando $58 ,望落个蛋系劲滑,我一食落去𠮶下,有啲牛油味之外,有Wasabi味🤣 仲有叫咗 #Kashi $12似硬身蛋糕仔中间有啲吉士,甜甜的,朋友话送咖啡一流。