2021-07-18 234 浏览
之前去左位于坚尼地城嘅台湾小店由真·台妹开嘅台式餐厅!价钱抵食 食物质素不错!老实讲系暂时试食最好味嘅餐厅🤣🤣🤣 红烧牛肉面🐮 汤底唔算好浓郁~ 红烧味唔算好重 不过味道系够的! 面质我地拣左普通圆面 质感正常 牛肉唔会柴 份量足 卤水拼盘 入面包括有百页豆腐、贡丸、墨丸、菜… 食材比一般嘅卤水拼盘唔一样 建议可以加番一般有嘅白萝卜、猪耳😜 蛋饼 偏脆口~几香嘅😛 但唔系特别出众盐酥鸡 份量好足 唔会太干 入面介有肉汁 不过建议可以咸番小小! 菜肉碎 (唔记得咗个名🤣)呢个反而有惊喜!入面嘅肉碎好香 有樱花虾嘅味 夹埋菜食系岩岩好 同埋顺带一提 佢地嘅菜系几新鲜 好翠绿 食落系脆口架!芋丸仙草拼盘之前睇其他foodie 嘅review 褒贬不一 不过今次我食又very nice bor 😜 珍珠弹牙~ 仙草份量超多~黑糖份量岩岩好!芋丸就味道唔算好出😛 Overall 系好抵!所有野食都系平抵食 可以同朋友share到好多碟一齐食 店员好nice😜 当然仲有进步空间!继续努力💪🏻我会再帮衬的!💕
之前去左位于坚尼地城嘅台湾小店
由真·台妹开嘅台式餐厅!
价钱抵食 食物质素不错!
老实讲系暂时试食最好味嘅餐厅🤣🤣🤣

红烧牛肉面🐮

卤水拼盘
入面包括有百页豆腐、贡丸、墨丸、菜…

蛋饼
偏脆口~几香嘅😛 但唔系特别出众

盐酥鸡
份量好足 唔会太干 入面介有肉汁 不过建议可以咸番小小!

菜肉碎 (唔记得咗个名🤣)

芋丸仙草拼盘