2021-12-23
双辣平时极少入屯门嘅我上星期入左去揾朋友🙆🏻♀️估唔到咁样发现到价钱贴地既高质川菜😲我系一个超级钟意食辣嘅人, 所以朋友带我去位于屯门一间叫”双辣”既川菜小馆, 佢话食辣野佢系出色既佢地除咗食干锅之外, 都有水煮锅🍲同唔同嘅川菜🌶小食选择但因为我地𠮶日都几夜先到, 所以就拣咗食干锅干锅本身嘅锅底1️⃣有几款唔同味道俾我地选择💁🏻♀️ 🖤香辣 🧡孜然 ❤️麻辣 💛蒽爆(走辣)2️⃣辣到都有唔同嘅程度任你拣 (🥰温馨提示一下: 如果吾系好食得辣既朋友仔我建议食微辣)3️⃣ 配菜方面都有好多吾同既选择架😍睇到样样都好想食到最后我哋系拣咗麻辣干锅(小辣) + 6~7款配菜左右 干锅黎到既时候真系劲香麻辣味🌶系几正宗既川辣♥️有获气🥘 同咸度刚刚好, 配菜既食材系几新鲜👍🏻我非常之欣赏佢嘅炸莲藕片, 鲜鱿, 肥肠, 肥牛🆙 另外‼️ 要特别点赞系粉皮❗️❗️❗️佢吸收哂麻辣既精粹, 真系食得好爽好过瘾🤤非常惹美可口😋佢系连啲花生配菜都好好食🤭而且价钱💰好亲民, 平均每人消费都系$150左右, 视乎你哋所选嘅配菜叫左几多样啦但佢地系非常足料, 我地6个配菜左右, 黎到系好大碗架🥣 , 最后都食唔晒要打包走🤫呢间双辣🥰 我
佢地除咗食干锅之外, 都有水煮锅🍲同唔同嘅川菜🌶小食选择
但因为我地𠮶日都几夜先到, 所以就拣咗食干锅
干锅本身嘅锅底
1️⃣有几款唔同味道俾我地选择💁🏻♀️
🖤香辣 🧡孜然 ❤️麻辣 💛蒽爆(走辣)
2️⃣辣到都有唔同嘅程度任你拣
(🥰温馨提示一下: 如果吾系好食得辣既朋友仔我建议食微辣)
3️⃣ 配菜方面都有好多吾同既选择架😍睇到样样都好想食
到最后我哋系拣咗麻辣干锅(小辣) + 6~7款配菜左右
干锅黎到既时候真系劲香麻辣味🌶
我非常之欣赏佢嘅炸莲藕片, 鲜鱿, 肥肠, 肥牛
🆙 另外‼️ 要特别点赞系粉皮❗️❗️❗️
呢间双辣🥰