2023-08-08
呢日去深水埗附近行街买嘢 想揾啲嘢食吓 咁啱行过地铁站附近见到呢间肠粉云吞水饺店 见入面都几光鲜企理 于是一试☺️餐厅食物都好多元化 蒸饭、粉面、炖汤、石磨肠粉、小食等等都有 想食饱啲又得 随便食少少又可以👍🏻店内可以见到有位姨姨好勤力咁包紧饺子 手作之店🥟莆田古法扁肉 💰36第一次见扁肉呢个名 餐牌写系必点 所以就试吓 食完先知原来系福建食物😀可以点大份($36)/细份($28) 我同朋友两个人 就叫咗大份share 有15只 貌似细细粒嘅小云吞 入面包猪肉馅 颇有鲜味 汤底加咗麻油芫荽 所以都几香🥟韭菜鲜肉水饺 💰42平时都钟意食韭菜饺 不过要留意呢个水饺系冇汤㗎 因为我都系上菜先知😂又系可以拣大份($42)/细份($36) 大份有10只 见到韭菜嫩绿 食起嚟新鲜 果然系即包即制🌯新鲜鸡蛋肠粉 💰18呢到石磨肠粉都有四五款 我就拣咗蛋肠🥚肠粉又薄又滑溜 除咗鸡蛋仲有啲葱花 好香 简单又好味之选 呢个价钱抵食呀😋
🥟莆田古法扁肉 💰36
🥟韭菜鲜肉水饺 💰42