2017-07-06 129 浏览
呢日落好大雨,避无可避之下,误打误撞咁入左呢间餐厅避雨,顺便食少少野。入去个阵大概3点几,竟然有午餐同下午茶两个餐牌任拣~见午餐有餐汤又有饮品,就决定左个lunch set食。巴马火腿温泉蛋卡邦尼扁意粉 ($59)Parma Ham属于系贵既食材,里头都有好几片,咁既价钱都非常公道。火腿丝亦都有好多,能够满足我呢个肉食大王!略嫌白汁只系得奶味,味道较单薄,但稀杰度控制得唔错。不过觉得有少少可惜,就系咁岩我个只温泉蛋无流心效果。但整体来说,个意粉够多料而且够汁,抵食之选。是日餐汤: 蕃茄浓汤 (跟餐)里面有一粒粒的蕃茄蓉,酸酸味味,还好。冻咖啡 (跟餐)咖啡无酸味而且够浓。奥斯牛柳粒镬仔 ($98)超邪恶的食物啊!镬仔上面铺满芝士,食既时候仲可以拉起啲芝士!牛柳粒有黑椒调味,十分浓味,而且肉质一啲都唔韧。啲薯仔粒吸晒牛肉既香味,同埋外脆内软又够粉,好吃!加上有好多颜色缤纷蔬菜(三色椒同车厘茄),可以减一减芝士牛肉的腻。外貌同味道都有啲似pizza呢!食完呢个镬仔好饱但又满足~芒果沙冰 (跟餐特饮+$19)冰粒不会太大粒,酸甜相宜,味道有几分似芒果干,解渴。芒果刨冰 ($88)最后忍唔住叫

巴马火腿温泉蛋卡邦尼扁意粉 ($59)
巴马火腿温泉蛋卡邦尼扁意粉

是日餐汤: 蕃茄浓汤 (跟餐)
里面有一粒粒的蕃茄蓉,酸酸味味,还好。
是日餐汤

冻咖啡 (跟餐)
咖啡无酸味而且够浓。
冻咖啡

奥斯牛柳粒镬仔 ($98)
奥斯牛柳粒镬仔

外貌同味道都有啲似pizza呢!食完呢个镬仔好饱但又满足~
奥斯牛柳粒镬仔

芒果沙冰 (跟餐特饮+$19)
冰粒不会太大粒,酸甜相宜,味道有几分似芒果干,解渴。
芒果沙冰

芒果刨冰 ($88)
最后忍唔住叫左个芒果刨冰。刨冰上系豆腐雪粉,冰底淋上了芒果糖水,额外仲比左炼奶按个人喜好淋落个刨冰度。另外有新鲜芒果肉、蒛饼、日式丸子自由配搭做toppings。我觉得如果啲芒果糖水能用新鲜芒果汁打,鲜果味会较突出!
芒果刨冰
2017-07-05