2023-10-24
太古城~高质串烧店💛💛食到劲饱 好食!~人均消费$500上年系K11 mall食过一次,已经觉得佢地嘅串烧好食,比起香港好多串烧店,我觉得佢地价钱同食物真系成正比☺️ 而且服务好好K11 mall店 比较有气氛,室内环境较大,好多打卡位,但枱与枱之间就窄少少,而太古城呢间~我自己感觉好似高档啲,枱与枱之间好阔落,我地两个人又有订位,所以职员比左张大长枱比我地,坐6人都得,真系好爽呀,因为食串烧会放到成枱都系,今次唔驶就住就住🥰餐厅职员都服务好好,上菜有分几段时间,等你唔驶食得太急,加茶都加得好密😆特别系一位楼面姐姐,超级nice,仲会不时问我地食物质素如何,又有啲特别推荐建议👍🏼我地两人order 左一个「两人套餐-幸之晚宴」再加左几份串烧🍢🍢🍢🤤两人餐 仲有会员价、平劲多架,楼面姐姐教我即时downloaded app ~折实左就$688✨好多款野食,饱到震😂「幸之晚宴」折左$688再加1🥗沙律(好食,个汁调味刚好,啲菜几滑身,口感有啲似日本牛油生菜~全碟食晒)前菜小食:🍤脆炸白虾 (呢个超惊喜🤣劲好食,第一次食咁酥脆嘅白虾仔)🫔味醂鱼干(呢个我劲钟意,想一个人食晒,送酒一流)🍣时令刺
食到劲饱 好食!~人均消费$500
好多款野食,饱到震😂
「幸之晚宴」折左$688再加1
前菜小食:
🍤脆炸白虾 (呢个超惊喜🤣劲好食,第一次食咁酥脆嘅白虾仔)
🫔味醂鱼干(呢个我劲钟意,想一个人食晒,送酒一流)
🍣时令刺身三品盛(中TORO 、甜虾、带子)
呢样味道正常发挥
🍢串烧六品(和牛舌心 👅,鸡翼、鸡串、黑豚肉、芦笋、秋葵-呢个全部都好好食,又唔烧得太干,调味又啱,见到食评话太咸,嗯🤔我今晚食就唔觉,平时我食好清都接受到)
🍱一口鳗鱼饭(鱼好食,不过汁多左少少,下次我会走汁🤣)
🍜迷你牛肉乌 (我钟意呢个多啲,个汤底好正,乌冬口感都好好,牛肉都滑~)
🍲清酒煮蚬,呢个真系大推🥹 一见到 佢唔系蚬,系好大只嘅沙白😍 好新鲜又肥美
🍰时令甜品 (🍵🍰抹茶芝士蛋糕 ,嶡饼,芝士蛋糕好有惊喜,份量唔止大件,都算系好食,唔会太甜,我全件食晒😂嶡饼就略甜,但味道和口感都系好嘅)
平时呢啲餐,甜品都系流流地,但佢地真系唔流☺️
另外再加左其他串烧,不能尽录
但我推荐~💛海之盛$138 💛
-有烧白鳝,真系劲好味呀🥹 只系加左少少盐,带点少少碳烧香再有少少油脂,劲正/ 烧蚝 1粒~又系好好食😂 不过烧完细粒左好多,不过我下次都会再叫、多春鱼:呢个都好味,但我钟意干身啲,不过呢间餐厅师父,应该系偏向保留水份~唔会做得太邪恶,脆卜卜咁😆
京葱烧$38🍢👍🏼👍🏼 劲大件,仲劲热😂食嘅时候要小心啲 ,但真系好好味🥰
————————————
饮品 apple lychee squash $68
(较甜,仲有啲花香味,我唔太钟意😅)
另加单嘅有85折,因为系经openrice 订位,楼面姐姐好细心咁帮我地分左单,因为会员价二人餐及openrice 优惠要分开使用,非常好~饱到癫左都系千零蚊,仲要好食!好坐!好服务👍🏼👍🏼👍🏼
环境阔落
沙律
脆炸白虾
时令甜品-抹茶芝士蛋糕、嶡饼
京葱烧
串烧六品