2022-02-21 148 浏览
今次过嚟土瓜湾餐厅🤎位于启岸呢个新商场入边,新商场虽然而家唔系好多餐厅同商舖~都系得一两间Cafe 但系都有啲打卡位😙大家都可以去朝圣一下!而今次就试咗呢边嘅台湾餐厅🍴价钱亲民食物又好地道😍盐酥鸡肉燥饭 $63盐酥鸡肉炸得好香脆❤️非常好食 份量都好多!肉燥煮得好入味非常香口 酱汁同埋有香味都几重 仲有卤水蛋同埋一啲配菜 呢个价钱我觉得都非常值😘成个感觉好有台湾嘅风味!芝士火腿蛋卷 $38呢个非常推介🙈 虽然只系之前放咗啲简单嘅材料 但系蛋饼个饼皮几烟韧🤪 煎得个火候都几适中 唔会太软 芝士入口即溶嘅感觉非常满足😆葱油饼 $38香喷喷份量都唔少 葱油饼表面煎得金黄色 好香脆之余 香葱嘅份量几多令到一食落去口感同香味都好丰富🥰忌廉芝士贝果 (蓝莓)$39呢间舖头竟然有bagel 就嚟试吓啦🤣结果有惊喜㖞😍👍🏻 bagel 烟韧有咬口而且食得出系蓝莓味 因为面包都有果肉 同忌廉芝士都配合得好好成个感觉有啲似甜品咁☺️☺️百香果红茶 $26味道几清新 饮得出百香果清甜嘅味道😝成个用餐体验都非常良好😝 价钱抵食食物个风味都几台湾 虽然喺新商场开嘅新餐厅都有唔少客人 下次经过都可以过嚟试吓😘
而今次就试咗呢边嘅台湾餐厅🍴价钱亲民食物又好地道😍

盐酥鸡肉燥饭 $63