2017-08-14 201 浏览
女朋友最钟意上网揾好野食,佢话禁禁下电话睇到有人推介呢间饺子店,所以住新界既我地就特登岀佐敦会一会佢地我地下午3点零去到佐敦,天气热到不得了,好彩舖头几近地铁站岀口,所以好方便一入去就见到店员即场包饺子,可能呢个钟数先有时间比佢地坐低慢慢包(店员姐姐话午市同晚市好多客人架)睇餐牌虽然唔算好多款拣,但我地好快就可以扑槌喇,因为黎之前我地已经做晒功课睇下有乜野食系吸引既我拣左麻辣鸡丝冷面($48),虽然自问自己算几大食,但店员姐姐一拎上枱我已经忍唔住同女朋友讲"点解咁大碗既?"麻辣酱油系另上既,作为系连锁米线集团食开小辣既我落左8成酱油左右就觉得岩岩好了冷面有个好处就系佢唔热辣辣,所以我将冷面混合红椒、青椒、萝白丝同鸡丝等等捞左成分钟(因为真系几大碗)就即刻狼呑虎咽面质几爽,配合几款椒丝同麻辣油非常惹味因为食辣所以都叫左杯豆浆($5),甜味十足但好岩我价钱黎讲我觉得非常抵女朋友就拣左素三鲜水饺及蕃茄鸡蛋饺,再配蕃茄汤底($52),一上枱就传黎好大阵既蕃茄味。水饺皮厚薄适中、馅料丰富,素食人士应该会好钟意不过一向嘴刁既女朋友就话个汤底味道有d似超级市场买既茄酱沟水,闻系几香食落去就争少少。价

面质几爽,配合几款椒丝同麻辣油非常惹味

因为食辣所以都叫左杯豆浆($5),甜味十足但好岩我
价钱黎讲我觉得非常抵

水饺皮厚薄适中、馅料丰富,素食人士应该会好钟意

价钱合理,下次有机会会再黎试下其他款式
2017-08-12
$52.5 (下午茶)