2019-03-27 356 浏览
由佢开业到而家,间中都会黎帮衬下。初初真系又平又好食的,亦都无咁多人,唔驶等好耐。但自从米芝连推介过之后、就次次黎都要等成个钟,但未搬铺前都仲算抵食好味。事隔一排发现原来细铺搬大铺,夜晚10点唔驶等位又好饿,谂都唔谂就入左去,坐低后见到好多鬼佬同游客就知出事,有个疑似经理挂住同鬼佬吹水,而其他店员就十分忙碌、写好点心纸就叫左位侍应来,果位女侍应就只系举起手指示意我系咪一个人,我话系一个,佢就点一下头,再问佢要杯茶,佢又点一下头,完全无出过声,又无笑容又黑口黑面,哗,呢d 系乜野服务?最后想点个芒果卷带点回家,另一位侍应就皱晒眉而又好唔耐烦咁话无啦卖晒啦。真系呢⋯⋯无咪无啰,驶唔驶皱眉呀。点解个个侍应都咁既面口,无一个友善。点心已经无以前咁好食,茶芥每位6蚊但只系有色既茶,完全无茶味,快餐店茶包都好饮过佢。咁多年来,第一次有下次唔会再黎既想法。
咁多年来,第一次有下次唔会再黎既想法。
2019-03-26