2020-03-22 438 浏览
边个话早餐要朝早食,全日早餐就可以任何时间食通常下午茶时间黎Habitu都系饮咖啡同食蛋糕,但今日经过见到全日早餐有优惠,68蚊(原价$138)就试吓一坐下侍应就马上递上暖水,用类似Expresso杯,印上Habitu字样。呢间有tea set食,但一心食all day就点呢个食物。上枱果然没有失望,整个碟放满食物,红绿黄橙色等,视觉上已给了分。食品有烟三文鱼,green salad,焗车厘茄,炒蛋,烟肉,猪肉肠,焗啡菇,多士及果酱,共8种食物。真系吾知食边样先沙律菜够新鲜;烟三文鱼一点都吾腥,又不会太咸,肉质淋淋咁入口即溶。完全都吾洗加柠檬汁食车厘茄焗过,焗走了一些水份,所以甜度更高炒蛋就份量足,炒得中规中矩,烟肉就吾系炒到干身那种,食落有点咸肉既感觉,有肉质而不是烟肉干咁👍猪肉肠就好好味仲有两大条,食落有点肉汁而且有猪肉既质感,吾系一般司华力肠可比焗啡菇就好惊喜,菇味好浓,又大大只最后多士配果酱,多士就有点失望,好干身,其实佢既果酱带有浓浓果香,配松饼同多士令食品生色不少,偏偏今日既两片多士又干又硬浪漫了果酱虽然多士扣了分,但整体食品质素好好,做优惠食品也没有欺场,值得再试
边个话早餐要朝早食,全日早餐就可以任何时间食

沙律菜够新鲜;

车厘茄焗过,焗走了一些水份,所以甜度更高

炒蛋就份量足,炒得中规中矩,

焗啡菇就好惊喜,菇味好浓,又大大只

浪漫了果酱

全日早餐