2022-10-12
喺上水广场人来人往嘅地方, 找个地方休息一下, 都充斥著好多连锁式餐厅,发现有一间与众不同嘅cafe, 佢哋好著重咖啡质素, 而且门口仲有唔同嘅cake卖, 所以决定入去一试。日本带子香草青酱意粉大大粒新鲜日本带子, 充满著鲜甜肉汁, 这种感受到一丝丝嘅带子肉, 配上香草青酱, 感觉好fresh, 意粉软硬度适中, 而且仲好入味All day breakfast 里面有唔同嘅款式 畀客人自选, 当中有包括不同嘅蔬菜沙律, 火腿,肠, 仲有红酒牛肉,鸡柳,黑毛猪,三文鱼,带子等, 仲有松饼窝夫牛角包咁任君选择。我个day breakfast 入面包含咗沙律,番茄,火腿,蛋,茄汁焗豆,仲有蛋沙律,煎新薯,大啡菇配带子松饼, 最适合眼阔肚窄嘅我, 样样都想食, 样样都试得到抹茶牛奶香浓幼滑嘅鲜奶, 加上我最钟意嘅抹茶, 饮完好舒服Latte同样一样香浓幼滑嘅Latte, 未上枱已经有阵阵加啡味, 入口更香滑浓郁
日本带子香草青酱意粉
抹茶牛奶
香浓幼滑嘅鲜奶, 加上我最钟意嘅抹茶, 饮完好舒服
Latte