2021-09-18 3699 浏览
今日同两位朋友试吓呢间新开日韩火锅放题,我哋book咗食8点,呢个时段每人收费 $328 + 10%餐厅环境一般,感觉唔似新开张,胜在地方都算大,行入小小会有啲比较大而又有间隔位嘅枱,方便一大班人嚟食。服务方面比较一般,但送餐速度够快,亦无漏单。食物方面种类多,质素唔错主打海鲜刺身火锅放题,出面嘅自助区有多款食物,有六款热盘、串烧、日韩小食、多款炸物、火锅配料、甜品、雪糕、汽水同酒类等等。而肉类、刺身、酱油鲍鱼、酱油虾就要扫QR Code落单。再行入小小会有一座海鲜鱼缸位,可以任捞海鲜想食几多就拎几多,海鲜包括有沙白蚬、牛奶贝、蛏子仔、大头虾🦐热盘有六款,有蒜香三文鱼骨、麻辣鸭血、牛脷、茶碗蒸、牛油杂菌、避风塘炒虾,其中避风塘炒虾几好食,多虾膏之余仲好惹味😋🔝餐厅有11款火锅汤底可供选择,而我哋就拣咗日式牡蛎土手锅🦪🔝刺身点咗泰式生虾、螺片、八爪鱼片、赤贝片。🔝炸物都有几款,有天妇罗炸虾、炸带子、炸香蕉、炸薯角、炸紫薯、章鱼小丸子等等。🔝串烧有鸡串、大头虾、生蚝、烧菠萝。🔝酱油鲍鱼、酱油虾。酱油鲍鱼几入味,都几好食㗎。🔝叫咗4款牛肉,有牛板腱、封门柳、牛颈脊、牛舌。其中封门柳同牛颈脊都

食物方面种类多,质素唔错

再行入小小会有一座海鲜鱼缸位,可以任捞海鲜

🔝刺身点咗泰式生虾、螺片、八爪鱼片、赤贝片。

🔝串烧有鸡串、大头虾、生蚝、烧菠萝。

🔝酱油鲍鱼、酱油虾。酱油鲍鱼几入味,都几好食㗎。

🔝叫咗4款牛肉,有牛板腱、封门柳、牛颈脊、牛舌。
其中封门柳同牛颈脊都几好食,牛味浓郁,放题嚟讲质素算唔错。

🔝自助海鲜鱼缸位,可以自行任捞海鲜。海鲜包括有沙白蚬、牛奶贝、蛏子仔、大头虾。
大头虾只只都多膏🦐蚬类无沙,反而蛏子仔就有几粒有沙。

🔝甜品必定要食流心牛角包、芝士挞、榴梿糯米糍🤤
甜品下边有几款前菜,有泡菜、中华沙律、芝麻八爪鱼、味付螺肉。

🔝流心牛角包好食,拎上手暖暖哋咬落仲酥脆㗎,食到中间仲有流心奶黄

🔝可以自己整Waffle,整完仲可以加返朱古力酱或其他配料上去,有得食又有得玩。

🔝雪糕都有好多款,竟然仲要有韩国出嘅鱼形雪糕三文治同Movenpick😋几饱都要食埋佢。

🔝有多款果汁汽水选择,仲有啤酒、清酒、梅酒同埋韩国樽装烧酒🤩仲见到有生啤机可以自己去斟生啤饮添呀。
2021-09-15