2017-12-07 248 浏览
今日专程去元朗行街顺道食日式放题因为听朋友讲佢上次食果间放题好唔错,晚上就入咗「缘聚西日餐厅」试一试朋友的介绍,它是在地库先入去就有唔错的感觉,装修方面几好尚算有格调;原先只是食放题但我见隔离枱的松叶蟹脚好大只好粗于是order咗生蚝及松叶蟹脚任食,无所谓啦最紧要开心只附加$98就可以任食贵嘢而且有质素,相当平宜!刺身好新鲜又多款,寿司好食,我欣赏炸物好出色炸桨控制得很好,好薄好酥脆,熟食方面不得不提果𠮶蟹粥好鲜甜我还再order 多一碗,其他仲有煎大虾、羊架、芝士焗蚝、青酒煮蚬都系我的至爱!原来拉面都令我有惊喜,叫咗一个义烧拉面,食得出面是正宗日本拉面呀而且还有阵阵麻油香味,好食!我会再去食㗎!