2023-05-27 8405 浏览
。O小姐。生日饭。日常。今年第一次生日饭,我地去左食新开嘅家嫂,同其他分店一样(已经帮衬过去好几间其他嘅分店)😌一开始就有一堆前菜-有虾多士、红糖糍粑、斋、皮蛋、蚬🦐 (红糖糍粑系同虾多士系一定要嗌!)之后就刺身-带子、八爪鱼、三文鱼、北寄贝、虾🦐如果人多嘅话,仲可以有成只刺身船,可惜我哋得四个人跟住就嚟无限添加嘅鸡煲 - 我哋叫咗小辣,但都有辣味嘅、个鸡煲要浸耐少少先好食,因为唔系太入味食完之后就到主菜,我哋留咗个花胶汤底,个汤底系有花胶既,佢仲加咗蜜瓜、先饮咗汤、再打边边,海鲜方面佢都唔少,有鲍鱼、贵妃蚌、丸、虾、珊瑚蚌…仲有牛、鱼皮、生菜篮、仲有鲜腐竹…佢仲可以添加牛、猪,仲有其他海鲜👍🏻呢个系值得加分!但其实你食到咁上下已经开始饱,所以前段唔好食咁多!饮品方面佢有好多款,仲有红酒白酒、咸柠七la、苹果雪梨、西瓜汁、竹蔗茅根等等😳饮极都仲有😳😌无限时,食极都未食完饱饱,满足😌我哋拣呢间餐厅,除咗嘢食水准唔错之外,另外一个重点系可以倾偈,倾到唔会俾人赶走😊
。O小姐。生日饭。日常。

前菜

鱼生拼盘

鸡煲

海鲜拼盘

佢仲可以添加牛、猪,仲有其他海鲜👍🏻呢个系值得加分!
肥牛

但其实你食到咁上下已经开始饱,所以前段唔好食咁多!

咸柠七

😌
无限时,食极都未食完
饱饱,满足😌

😊