2018-10-30
今日要去铜锣湾睇中医,睇完就约左朋友医肚,佢一早谂定食咩,最钟意就系唔洗我用脑上到去先知原来我地今晚食西餐,环境几宽落,第一印象唔错每个人黎到只需要拣一个主菜,就可以享用自助沙律吧同埋无限添饮龙虾汤拣好主菜,我就即刻出去拎沙律啦,配料都几多,仲有生果,见到有任食生果我就好开心精心排好我碟沙律之后,番到台就见到餐包同龙虾汤都到左了,龙虾汤虽然系任添,但质素一点都唔差,有唔少龙虾肉,汤亦都几浓PREMIUM'S CHOICE - NEW YORK STRIP ($298)纽约客牛排其实即系无骨西冷牛排,口感比较结实,脂肪唔会好多,肉味亦都较浓,如果唔钟意食太肥的朋友拣呢款就好合适啦,牛排我地叫左5成熟,表面煎封做得唔错,配菜有薯仔同西兰花牛肝菌鲜忌廉阔条面 ($268)牛肝菌较一般菌类味道浓同特别,上网一睇,原来牛肝菌喻为最健康及抗氧化最强的菇,系咪真就不得而知,但呢个鲜忌廉阔条面煮得好美味,忌廉份量岩岩好挂系每一条面上餐饮、甜品最后仲有餐饮同甜品,甜品系简单一小旧蓝莓芝士蛋糕,我觉得份量岩岩好,因为食完任食沙律同汤之后都好饱了,所以小小的一件就好
同汤之后都好饱了,所以小小的一件就好