2022-11-02
天气稍为凉啲啫,我班「烚吓烚吓队友」又开始蠢蠢欲动😁 为咗接应全日一连串活动,近近地我哋拣咗喺旺角嘅 一锅堂 E-Pot 食个早饭再出发🥳为争取时间,服务员帮我哋安排好座位之后,梗系马上用手机落单点嘢食啦😁 见呢排天气有啲干燥,一于点个 #沙参玉竹鲨鱼骨㶽 做 #汤底,再攞埋支 #金萝汉海底椰茶 埋位润一润佢☺️ #一锅堂 嘅食物同饮品都系任饮任食嘅,各式各样 #饮品 同 #蔬菜 嘅种类,多到可以摆满两个大雪柜,赛系啱晒我哋呢啲大胃王🤣 肉类方面,#安格斯牛肉、#封门柳 🐮 都系我嘅首选🤤 牛质鲜嫩得嚟,又充满肉味,用嚟 #打边炉 简直系绝配🤤 除此之外,佢哋嘅 #珍宝虾丸、#墨鱼丸 绝对不能错过,一大粒放入汤底,口感弹牙又充满鲜味… 正呀喂🥳 #八吋长蟹柳 就最吸晴👀 最后再将大量将啲 #茶心苗 塞埋落肚,真系口感大满足☺️餐厅地方宽敞之余,枱与枱之间又有板隔住,大家都食得安心。仲有要赞嘅系一班服务员,态度nice之余,又会周不时主动过嚟帮手收拾,唔使搞到个枱面立立乱😅 而最重要系食物质素非常新鲜,种类又多,最啱咩都要试嘅我哋😁