2015-12-02 461 浏览
发现新开餐厅!任食烧烤!入到大厦就见到呢个牌沿路有指示点样行终于揾到啦!去到岩岩开门,都几宽敞仲有幅好靓既画另外仲有室外呢!听店员讲如果多人就可以包哂出面个场然后有专人负责烧野食餐厅另一边有飞镖玩呢间任食烧烤唔系自己bbq架,系有人烧埋畀你食,任嗌野食野饮任饮!每位$380坐低先嗌杯冻柠茶解下渴先,之后就开始食海鲜啦半份波士顿龙虾,呢个唔系任食,系每人送半份,都几大只上面系芝士,好香,龙虾肉容易起唔痴壳,爽口鲜甜。之后食烧生蚝同原只元贝,元贝上面有牛油同蒜蓉焗,但食果时依然食到元贝既鲜甜味,唔会盖过,生蚝新鲜,但略嫌上面既酱料太多少少盖过生蚝既味秋刀鱼,摆盘好靓,不嬲好怕食秋刀鱼,但呢个烧完拎出黎好香,最重要系佢好容易条骨起左,唔怕会食到骨海虾,肉质都唔错,但有d痴壳食完海鲜食肉类啦!!!猪扒,呢个相当唔错,烧得岩岩好,唔会过熟,而且调味系岩岩好,一路食都唔系问题牛脷,呢个我唔食,但男朋友觉得唔错鸡扒,皮烧得香脆,而且鸡肉系好Juicy,即使烧都无令肉汁流失到,相当好。猪爽肉,调味岩岩好,有咬口。金菇肥牛卷,最中意食呢个!肥牛既油脂令到成件野好惹味,仲有大爱金菇,两者点解可以咁夹!鸡中
发现新开餐厅!任食烧烤!
入到大厦就见到呢个牌
沿路有指示点样行
终于揾到啦!
去到岩岩开门,都几宽敞
仲有幅好靓既画
餐厅另一边有飞镖玩
坐低先嗌杯冻柠茶解下渴先,之后就开始食海鲜啦
波士顿龙虾
半份波士顿龙虾,呢个唔系任食,系每人送半份,都几大只
波士顿龙虾
上面系芝士,好香,龙虾肉容易起唔痴壳,爽口鲜甜。
烧生蚝&原只元贝
秋刀鱼
海虾
海虾,肉质都唔错,但有d痴壳

食完海鲜食肉类啦!!!
猪扒
牛脷
牛脷,呢个我唔食,但男朋友觉得唔错
鸡扒
猪爽肉
猪爽肉,调味岩岩好,有咬口。
金菇肥牛卷
鸡中翼
鸡中翼,烧野食点少得鸡翼呀?我平时烧野食最怕烧鸡翼,因为要烧好耐又唔知点解成日好易㶶,今晚可以系咁嗌鸡翼又可以食到BBQ既味,呢个鸡翼已经调好味,烧得香脆又Juicy呢
牛扒
牛扒,睇个样以为会好un,点知食落竟然易咬仲好腍,好惊喜!
呢碟完全系平时烧野食必食既野啦!有肠仔、鱼蛋、牛丸、墨鱼丸、司华力肠、芝士肠…全部面头都搽左蜜糖架,完全系BBQ既味道!
最后食蔬菜,够新鲜食到鲜甜蔬菜味,粟米都好甜呀!
牛油蒜蓉焗杂菇
牛油蒜蓉焗杂菇,平时最中意牛油蒜蓉焗金菇,估唔到杂菇都正㖞,旧旧菇都有牛油香,而且够哂热。
烧生蚝&原只元贝
秋刀鱼