2017-10-23 142 浏览
老婆知我钟意食海鲜,登特订左台黎食日式矶烧海鲜放题,我地都算早去到,估唔到平日晚上都几多人,好才重新装修过,座位都宽敞舒适。入到去见到饮品以自助形式,有多款汽水,仲有啤酒、清酒提供,另外仲有雪条自助雪柜。老婆话食好D,所以加钱升级,包括特定的野食,好似和牛寿司、黑松露海胆蒸蛋等等,呢度的食物种类多选择,整齐分类好等客人容易落单,至于矶烧北海道烧蟹盖、鲍鱼亦可以另外俾钱单点~矶烧方面客人可以自己烧,餐厅有提供盐、清酒自行调味,有唔明亦可以问店员。首先会按照客人数目送上免费的矶烧海鲜拼盘,有北海道烧蟹盖、鲍鱼、扇贝、大赤虾,如果升级左的客人可以食完再点,普通放题的亦可以逐款加钱点。北海道烧蟹盖非常鲜甜,浓浓的蟹味啖啖肉,鲍鱼、扇贝、大赤虾新鲜又大大只。其他矶烧海鲜我觉得生蚝、青口、蛏子都非常唔错,食材新鲜 ,仲有蔬果类可以选择,老婆超爱烧菠。第一次食海胆就是呢个黑松露海胆蒸蛋,热热,海胆份量都大块,味道鲜甜,下次可以挑战海胆刺身,蒸蛋有淡淡的黑松露味,令我有惊喜。放题任食亦有好多野食,好似刺身有多款选择,如三文鱼、虎虾、希灵鱼、象拔蚌、赤贝等。寿司款式多,一口大小可以食多几件。烧物即刻烧,

寿司款式多,一口大小可以食多几件。

烧物即刻烧,必食牛舌、日本甜薯,特别羊架烧得好好,仲有芝士焗生蚝等。

炸物方面连炸芋丸、炸榴梿都有,仲有炸鸡软骨、鸡翼等、乌冬、关东煮等等。

仲可以点精选甜品,包括泡芙、布朗尼、杨枝甘露、樱花奶冻等,我自己就比较少食甜食,两个人食到超级饱,如果同一大班朋友黎仲开心,可以点更多唔同的食物。

2017-09-19