2022-08-16
今日同朋友去旺角行街,顺便睇埋戏食埋饭,喺旺角真系好多好嘢食,见到咁多选择一上OpenRice望吓附近有咩推介,见到一间两小时任食鸡煲,价钱又公道,食物质素都几好,即刻去试吓。18楼鸡煲火锅专门店,上到去餐厅地方都好大,装修得好整洁,座位嘅空间都好足够,感觉好舒适。由于朋友仔唔系好肚饿,我哋就食咗个套餐A,19:00前离座每位$168,性价比真系好高。坐低职员已经送上一个鸡煲,我哋点咗少辣,鸡煲真系好香好惹味,望到已经流晒口水,鸡件嘅份量都好多,鸡肉已经好入味,肉质都几嫩滑,加上少少辣味同芫荽嘅香味真系好正。食完鸡煲加汤打边炉,火锅配料选择好多,仲要系好新鲜。我哋点咗虾,虾肉爽口弹牙,睇得出食材好新鲜。脆肉鲩每件都好爽口,香浓嘅鱼味加上脆肉鲩嘅口感,好好食。特级肥牛,肥牛色泽红润,加上有少少脂肪,牛肉香味更加浓。最钟意就系佢出面嘅蔬菜柜,几十兜蔬菜任你选择,全部都好新鲜。饮品方便都系任饮,仲有啲自家制嘅茶可以选择,又健康味道又清新。食到咁上下已经好饱,出面仲可以攞甜品雪糕全部都系任饮任食。呢间鸡煲一定会再嚟帮衬,价钱公道,味道又好,最啱三五知己,食饭倾偈饮啤酒。
食完鸡煲加汤打边炉,火锅配料选择好多,仲要系好新鲜。
我哋点咗虾,虾肉爽口弹牙,睇得出食材好新鲜。
脆肉鲩每件都好爽口,香浓嘅鱼味加上脆肉鲩嘅口感,好好食。
特级肥牛,肥牛色泽红润,加上有少少脂肪,牛肉香味更加浓。
食到咁上下已经好饱,出面仲可以攞甜品雪糕全部都系任饮任食。