2022-10-24
话说最近唔知点解钟意咗食青口(自助餐冻食果啲除外😂)然后朋友就话带我去任食青口。一开头听到𠮶阵时我以为讲笑,出边西餐青口都唔平,大约0.5kg都要最少二百几😂咁任食青口咪好贵?然后原来依家间餐厅逢星期一嘅夜晚五点后都会有任食青口😋只系需要每人$225😨😨仲要完全唔使好似其他餐厅咁要嗌一个主食先可以再任食青口,一开头我仲傻猪猪咁问我朋友,死啦要唔要叫其他嘢食?净系任食青口会唔会俾人话😂但系之后发觉原来超级多人都系咁样做🤣咁我就放心晒睇过佢个Menu,原来逢一至星期五嘅夜晚五点后都会有唔同嘅优惠,个人认为最抵就系逢星期一嘅青口任食每人$225,同埋星期五晚会有安格斯牛扒任食每人$365!我哋当日六点几入座,成个场已经差唔多Full,得返吧枱坐但系都几阔落,仲可以睇住Bartender冲嘢饮都几得意~佢任食青口系会包左一set嘅薯条同埋酸面包一块,另外再加薯条都系$30姐。佢块面包硬过条命咁完全食唔到😂要喺碗青口啲汤度浸一阵先至食到,但系都几好味!然后佢啲薯条似MOS Burger嘅薯条🍟唔会话落得太多盐都几好食!然后主角青口就有六款口味,招牌忌廉/HOEGAARDEN/蕃茄/白酒/喇沙/地
然后主角青口就有六款口味,招牌忌廉/
HOEGAARDEN/蕃茄/白酒/喇沙/地中海风味。
咁我哋两个嘅策略就系一次就嗌两只味,然后每人食一半再交换~所以我哋一开头叫咗三转就已经试晒六只味啦😬每次嚟嘅青口我哋都数过大约都有20只左右~
如果计口味来讲,个人系比较钟意招牌忌廉同喇沙!可能我都系觉得太水会挂唔到啲青口冇乜味~最后我哋2个total食咗10碟😂😂😂加埋都应该食左5kg🤣计返佢Menu$425 1kg既话,都食咗人2000几😂抵!
另外我哋再叫咗啤酒,因为个时段仲系happy hour,所以只系40几蚊一杯姐!
温馨提示,记得一定要订位!因为都几多人~
同埋我觉得员工态度(全外国人)都好好!叫佢哋帮手影相都好Nice,仲要影完问我哋O唔OK,唔靓可以再影过😉同埋差唔多食完佢哋已经好主动行过黎问再要点咩味!每一转嚟都系一样份量咁大碟!唔似其他任食餐厅咁,有啲系头果一两转好大碟之后越叫就越细碟同埋越叫就来得越慢😒仲要限时咪两个钟𠮶啲
但系依度完全冇呢一个问题出现超级好!
唯独是有样唔好嘅嘢系,啲青口去到后期有少少鞋口,唔知系咪因为啲货唔同咗😖不过依个价钱真心抵!同埋佢啲服务态度值得加分!