2022-06-13 2926 浏览
之前经过几次,觉得台同台之间狭窄,空间感不足就放弃左🥲不过最近网上见到佢做紧蓝青口放题,本身钟意海鲜既我,比呢点深深吸引住,所以最尾都系订左,去到其实全场都系食紧呢个😂本身见评价话侍应态度麻麻有啲担心,但系呢日全部都几好㖞🤨▪️ 主菜 + 薯条一份 + 2小时「睡」蓝青口放题💲158 + 1881️⃣ 主菜(五选一) - Smoked Salmon & Spinach呢个系朋友点既烟三文鱼菠菜忌廉汁意粉,面头芝士份量超级慷慨,试左少少阔条面几挂汁,但会相对地腻🧀️ - Spaghetti Volcano(7.5/10)我点既蒜香大虾意粉,全部虾爽口弹牙,意粉系岩我既偏硬身,感觉蒜味唔重,反而系香草蕃茄味中带点微辣咁,惹味醒胃🥫2️⃣ 薯条(一份)炸到热辣辣香脆既薯条,不过入面就唔算好饱满粉身𠮶种,所以会好似食左阵风咁,侍应建议将薯条浸落个汁度食😗3️⃣ 青口(2小时放题)平时单点一兜要$188,但青口放题都系$188咋,仲要有齐四只味任拣🫣每兜有二十只左右,我地每人平均食左三兜🤪青口大只滑口,系得一两只唔新鲜,整体性价比几高🤑- Traditional - White Wine & Thyme(7/1

1️⃣ 主菜(五选一)

- Smoked Salmon & Spinach
Smoked Salmon & Spinach

- Spaghetti Volcano(7.5/10)
Spaghetti Volcano

2️⃣ 薯条(一份)

3️⃣ 青口(2小时放题

- Traditional - White Wine & Thyme(7/10)
个汁偏向稀身,酒味比预期中略淡🥂

- Italian - Tomato & Basil(7.5/10)
Italian - Tomato & Basil

蕃茄加上罗勒,出到黎算系浓🍅

- Japanese - Yuzu Pepper & Cream(8/10)

我Encore既不二之选,一上台有柠檬叶既香气,食落有阵阵柚子酸,同时有胡椒既微辣,仲要不失Creamy感,估唔到多重味道混合埋又几夹,系最为香口入味😛

- French - Blue Cheese & Garlic(7.5/10)
French - Blue Cheese & Garlic

入口已经有蓝芝士独有既味道,不过绝对唔会话臭到令人惊,仲有蒜头平衡下唔太腻🧄

🔎 整体评分(7.5/10)
Smoked Salmon & Spinach
Spaghetti Volcano