2024-11-03 453 浏览
📍 韩泰太窑鸡(流浮山) @media.vas@koreanbbqchickenbuffet好消息🩷好消息🩷🍨haagen-Dazs 雪糕🍦仼食韩烧己经好普通啦,但呢间餐厅既卖点系,仼食原只流浮山煮鸡+免费泊车😃重点‼️仲有一幅好靓嘅图案可以打卡影相📸蓝天白云既天空加埋呢副墙,真系好靓🩷餐厅设有室内室外位置,食韩烧,我当然坐室内,天公做美,甘岩又冇落雨☔️当日冇雨,好多主人带自己既主子过黎食饭聚餐,餐厅仲系一既宠物友善餐厅🍴又有得免费泊车,方面主人🐶呢度既窑鸡,我系唔会错过,即叫即烤,上手热辣辣🤲🏻窑鸡原只两斤重三黄鸡份量十足,金黄色外观非常吸引!鸡味重、油分充足,再以廿种配料腌制,师傅会将鸡放落瓦煲慢慢焗烤,令香料深透落鸡肉鸡皮脆卜卜,肉都好入味,鸡肉同鸡骨一撕就分开,每啖都好滑嫩窑鸡个汁好香口🈵至于韩烧配料方面,基本韩烧嘅猪、牛、鸡🐓蚬,蔬菜,菇类都有齐哂,仲可以拣不同调味,有韩风、BbQ、泰国风,好正😍其他丸既配料都有齐🫶🏻#流浮山韩泰太窑鸡#流浮山#窑鸡 #oodie #高质 #任食#韩烧 #任食韩烧 #香港美食 #打卡

📍 韩泰太窑鸡(流浮山)

@media.vas
@koreanbbqchickenbuffet

好消息🩷好消息🩷
🍨haagen-Dazs 雪糕🍦仼食

仲有一幅好靓嘅图案可以打卡影相📸
蓝天白云既天空加埋呢副墙,真系好靓🩷

呢度既窑鸡,我系唔会错过,即叫即烤,上手热辣辣🤲🏻